tirsdag 9. mars 2010

Reisetips # 2 Phi Phi Island


Phi Phi er to små øyer utenfor kysten av sør-thailand. Bare den ene øya er bosatt mens den andre er et naturreservat (det er her The Beach med Leonardo dicaprio ble filmet)  Nesten alle har hørt om disse øyene etter tsunamien, da det ble store skader og mange døde. Etter tsunamien er øya blitt bygget opp fra bunnen av og er fortsatt et paradis på jord.

Ved fly innenlands i thailand er et tips å sjekke ut NokAir, dette er et billigselskap vi fløy mye med.

tips 1: Ta den første båten ut til øya, denne går fra flere steder på fastlandet eller fra andre øyer. Kommer man med senere båter kan det være at man må ta til takke med litt "shabby" overnatting den første natta.

tips 2: Bestill overnatting bare for en natt om gangen, rommet er ikke alltid som det ser ut på bildet (det første rommet vi fikk hadde en oversvømt do og ikke glass i vinduene, det var litt ekkelt med tanke på alle dyrene som finnes der)

Lyst til å se eller prøve thaiboxing? Reggae bar i "sentrum" har en boksering der turister kan prøve seg. Veldig moro. Hvis du i tillegg er tøff å prøver deg i ringen, og vinner kan du drikke gratis buckets etterpå.  Et annet tips er Hippies bar, en bar på mellom sentrum og long beach, har er det bål og bar på stranda. Utrolig fint å sitte der i solnedgangen og utover natta. Hippies finnes også på fastlandet, vi var også på det i ao nang, ikke like fint som ute på phi phi men verdt et besøk.
Vil du ut å se hele øya? Lei en longtail båt med sjåfør en hel dag, mye morsomre enn å være med på de arrangerte turene, for du kan bestemme litt mer selv. Vi brukte nesten hele dagen og reiset rundt begge øyene, stoppet på strender der du bare kommer til med båt, snorklet og koste oss. Besøkte også Maya Bay på denne turen, det er der the beach er spilt inn. Moro å se det!!

Dykkersertefikat? Phi Phi er et av de dyreste stedene i thailand å ta dykkerlappen, så ikke ta det her. Jeg tok mitt på Kho Tao, ei lita øy på østkysten. Der var prisen nesten halvparten, og da bodde jeg gratis i tillegg. Tips om Koh Tao kommer senere.
snorkling er kjempefint her. Det er langgrunt og man trenger bare å svømme et par meter ut fra stranda for å se masse fint. Så et tips er å kjøpe seg ei dykkemaske, den får du brukt for. 
Her svømte vi i land på ei "øde" strand. finnes det noe bedre?
Maya bay. Vi kjørte båt inn i lagunen ved siden av og gikk inn fra baksiden gjennom en hule. Spennende. Kom inn gjennom skogen og ned på stranda.

Masasje på long beach. Dette er noe av den beste masasjen jeg fikk på hele turen. På longbeach (helt i enden, bort fra sentrum) finnes det også en liten kiosk som selger harribo godis, var helt nydelig etter så mange måneder uten noe kjent godteri.

God Tur.

Spør gjerne hvis det er noe dere lurer på=) Hvis du skal til thailand har jeg masse tips, bodde der i 3 mnd våren 2008.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

jeg blir kjempeglad for en kommentar!